Nak Buat Duit di Youtube? – Ini Yang anda perlu tahu

Pernah tak terfikir nak buat duit dengan youtube? Sebenarnya nak buat duit dengan youtube ini ada banyak cara.

Kalau anda yang selalu tengok video di youtube, mesti ada iklan di awal video atau pertengahan video. Sebenarnya iklan itu di bayar dan pemilik video itu dibayar atas iklan itu.

Bestnya!! letak video di youtube dapat duit.

Tapi untuk buat duit di youtube melalui iklan ini ada syaratnya :

Apa syaratnya?

Pertama : mesti ada 1000 subcribers

Kedua : video yang anda hasilkan mesti ditonton selama 4000 jam dalam 12 bulan.

Macam susah sahaja. Sebenarnya tak susah pun jika korang tahu caranya. Anda tak perlu peralatan yang canggih untuk hasilkan video. Yang penting content video itu.

Kenal tak SUGU PAVITRA?

Siapa tak kenal boleh view channel beliau disini.

Beliau hanya hasilkan video memasak menggunakan handphone, beliau kini di bayar google

Anda boleh jadi income youtube ini sebagai side income. At least ada passive income untuk backup perkerjaan hakiki sekarang.

Pada yang nak belajar jana pendapatan melalui youtube, saya cadangkan anda belajar video tutorial Youtuber terbaik 1.0.

Pada yang belum ada channel youtube boleh baca Cara Buat Youtube Channel



Baca juga :

1. Cara Buat Youtube Channel
2. Hot Idea video Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published.